Lajme Ngjarjet kryesore Ti Raporto

Karburantet dhe lëndët djegëse ISHTI gjobit 33 subjekte

Written by Ecovolis Editor

Inspektoriati Shtetëror Teknik gjobit 33 subjekte private për muajin prill. Gjatë inspektimeve të kryera në të gjithë vendin në 693 subjekte private inspektorët kanë vendosur ndëshkimin për të gjitha subjektet e tregtimit me shumicë e pakicë të karburanteve dhe të lëndëve djegëse.

Këto masa administrative janë marrë në kuadër të inspektimit në të  gjitha subjektet e tregtimit me shumicë e pakicë  të karburanteve  dhe të lëndëve djegëse ku vetëm gjatë muajit prill  janë kryer 693  inspektime në gjithë vendin, nga të cilat 127 janë sh.a dhe 566 sh.p.k

Vendimi i komisionit për gjobë ndaj këtyre subjekteve merret në bazë të ligjit “Për përpunimin, transportimin dhe tregtimin e naftës, të gazit dhe nënprodukteve të tyre”.

Inspektoriati Shtetëror  Teknik dhe Industrial në një deklaratë të shpërndarë për mediat thotë se, do të vijojë  pa ndërprerje kontrollet  në të gjitha pikat e tregtimit të karburantit dhe të lëndëve  djegëse.

Nga ana tjetër ISHTI u bën apel atyre  të blejnë  bombola  gazi (GLN) në pikat e shpërndarjes të cilat janë të certifikuara dhe që përmbushin elementët e sigurisë teknike.

Redaksia Online
(F.T/shqiptarja.com)