Eco Bicycle Ecovolis Lajme Lifestyle

Foto: 200 vite biçikletë!

Ecovolis
Written by ecovolis

Ky muaj shënoi 200 vite që kur u shpik dhe u ndertua biçikleta e parë, nga gjermania Baron Karl von Drais në 1817.

Ky muaj shënoi 200 vjet që kur u zbulua biçikleta e parë!

Të pa kënaqur me dy rrota, shumë shpejt erdhi tricikli, bicikleta me 3 rrota shpejt u bë e njohur dhe e përdorur.

Në 1860, biçikleta “boneshaker” u bë më e njohur. Ndërtuar nga një kornizë metalike dhe me pedale në rrotën e pasme, ajo ishte e lëmuar, më e lehtë për të udhëtuar se biçikletat e tjera të asaj kohe.

Pas kësaj, karroca me rrota ose peni-farthing, siç ishte e njohur, u zhvillua me një rrotë të madhe përpara dhe me rrotë të vogël prapa.

Në 1880, biçikleta u bë më praktikedhe më e sigurt, me rrota dhe madhësi të ngjashme me bicikletën e sotshme. Bicikleta u bë një mënyrë popullore e lëvizjes për burrat dhe gratë.

200 vjet më vonë kemi një zgjedhje më të madhe të biçikletave, në mënyrë që të vazhdojmë traditën 200 vjecare, të sigurt dhe krenarë.

About the author

Ecovolis

ecovolis

Leave a Comment