Lajme Lifestyle Te ndryshme

2 informacione për pesticidet

Written by Ecovolis Editor

Përdorimi i pesticideve dhe i plehrave kimike ka sjellë edhe zhvillimin e mëtejshëm të bujqësisë moderne. Teksa njerëzit kanë nisur të tregojnë një vëmendje më të madhe për shëndetin e tyre, ata po shqetësohen gjithnjë e më shumë nga mbetjet e pesticideve në frutat dhe perimet.

Në fakt, koncepti “pesticide” është shumë i gjerë. Disa i quajnë “pesticide” të gjitha lëndët që përdoren në bujqësi, përveç plehrave kimike, kurse të tjerë quajnë “pesticide” vetëm ilaçet kundër kandrrave.

Llojet e pesticideve janë të shumta.

Por le të sqarojmë së pari dy gjëra të rëndësishme:

1. Zbulimi i mbetjeve të pestidicideve nuk do të thotë doemos rrezik për shëndetin, sepse pa arritur në një sasi të caktuar, asnjë pesticid nuk përbën kërcënim ndaj shëndetit.

2. Lloje të ndryshme pesticidesh përdoren kundër kandrrash të ndryshme, prandaj nuk mund të thuhet a janë të dëmshme apo jo ato nëse mbetjet e tyre janë shumë më të vogla se standardi i përcaktuar

Noa/

20140209160723670577