Lajme Te ndryshme

Një vend i pastër apo një vend i zhvilluar?

Written by Ecovolis Editor

Kontinenti Europian po shqetësohet tashmë nga dilema nëse duhet të bëhet një parajsë e energjisë së pastër apo një ekonomi konkurruese, por të qenët të dyja njëkohësisht po rezulton gjithnjë e më shumë e pamundur

Qeveritë e Europës kanë hedhur dhjetëra miliardë euro në energji alternative ndaj energjisë fosile. Por tashmë, europianët që janë të famshëm për prirjen e gjelbër po shqetësohen nga fakti se kontinenti mund të jetë i pastër, ose mund të jetë konkurrues. Të qenët njëkohësisht i pastër dhe konkurrues po rezulton gjithnjë e më e pamundur.

Javën e kaluar u publikua plani i ri i energjisë, ku Europa i vuri sërish vetes qëllimin të gjejë rrugën optimale mes synimeve ambicioze mjedisore dhe faktin e thjeshtë se energjia e lirë dhe e bollshme sjell zhvillim të ekonomisë.

Publikimi i strategjisë së energjisë nga Komisioni Europian për 15 vitet e ardhshme vjen ndërkohë që kori i të shqetësuarve po dëgjohet gjithnjë e më shumë në të gjithë kontinentin. Politika energjetike europiane po kërcënon ekonominë.

20140209002523964577