Lifestyle Ngjarjet kryesore Pedalo Te ndryshme

Unë mund ta shpëtoj botën

Written by Ecovolis Editor

Një nga pyetjet që njerëzit i bëjnë më shpesh vetes është nëse veprimet e tyre individuale me të vërtetë mund të bëjnë ndryshimin. Nëse vendosni të ricikloni, të kujdeseni për plehrat, të mos prisni pemë, të ulni ndotjen dhe të refuzoni të përdorni qese plastike, a ka ndonjë efekt? A ka ndonjë farë vlere në fund të fundit? A kontribuon ky veprim i vogël individual që në botë të ketë më pak ndotje dhe më shumë gjelbërim? Përgjigjia është po. Por fakti që zgjedh të mos mbash qese plastike a ndihmon që qeset plastike të mos ndosin më plazhet e detet tona? Sigurisht që jo.

Por veprimet tona janë akumulative dhe ne e kemi krijuar vetë këtë katrahurë mjedisore, kështu që na takon ne që të ndryshojmë, duke ndryshuar sjelljen tonë si individë dhe duke e kërkuar më pas tek qeverisja.

20_22