Lajme Lifestyle Ti Raporto

Mirditë, Pukë si xhungla, plot me kafshë të egra

Mali i Munellës në Pukë rezulton të jetë masivi pyjor më i pasur i Shqipërisë. Organizata për Mbrojtjen dhe Ruajtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri (Protection and Preservation of Natural Environment in Albania) në kuadër të kërkimeve për Rrëqebullin e Ballkanit, një specie në zhdukje, ka arritur në përfundimin që jo vetëm që Munella është streha e Rrëqebullit, por në këtë masiv pyjor ka prezencë të shumë kafshëve të tjera, si: Ariu, Ujku, Macja e egër, Kapro

lli dhe disa kafshë të tjera të egra