Eko Kopshtet Lajme Ngjarjet kryesore Te ndryshme

5 qershori dita Botërore e Mjedisit, do të manifestojë edhe Shqipëria

Written by Ecovolis Editor

5 qershori është shpallur nga OKB si dita Botërore e Mjedisit që nga viti 1972. Kjo datë është zgjedhur për të festuar së bashku me natyrën e për të mbrojtur speciet të cilat rrezikojnë të zhduken.

Këtë vit ky manifestim do të mbahet në Angola të Afrikës, në të cilat kafshët në zhdukje kanë numrin më të madh të tyre. Tema që do të trajtohet këtë vit do të jetë lufta kundër zhdukjes së specieve të rralla dhe se ka ende kohë për ta mbrojtur natyrën.

Rreth 20.000 specie ndodhen përpara këtij krimi njerëzor, në të cilat bëjnë pjesë edhe elefantët. Gjithashtu një situatë e tillë është edhe për rinocerontët të cilët vriten për bririn e tyre.

Ky manifestim do të mbahet edhe në vendin tone, duke organizuar një festival në lidhje me ditën botërore të kushtuar mjedisit dhe kryesisht gjuetisë pa kriter duke çuar në zhdukjen e speciet në vendin tonë.

Shqiptarja.com/

environmental-protection-683437_640