Eco Bicycle

Kundër botës: Marie dhe Pierre Curie !

Written by Ecovolis Editor

26 Qeshor 1895, nuk ishte nje martese e rendomte. Ishte nje martese pa shkembim unazash, pa elemente fetare. Ceremonia u mbajt ne Sceaux (periferi te Parisit) me pak te ftuar dhe ne  me nje kopesht te vogel. Dhuratat ishin pergjithesisht ne trajten e vleres monetare. 2 bicikleta praktike, te lira dhe argetuese ishte investimi. Muajin e mjaltit e kaluan ne Francen Veriore dhe ne bregdetin e Britanise duke pedaluar, ndaluar ne peisazhet e bukura. Nuk kishin harta as guide vetem nje cante me buke, djath dhe fruta per ne mesnate. Kjo eshte fotoja e vetme qe ata jane jashte erresires se dendur dhe perpjekeve laboratorike. Me pas ata u nderuan me cmim nobel ne Kimi.