Ecovolis Lifestyle Te ndryshme

Ja pse duhet të pedaloni përdite!

Written by ecovolis

Kam zbuluar se në varësi se ku duhet të shkoj, shpesh është më e shpejtë me biçikletë. Dhe statistikat tregojnë se udhëtimet me më pak se 3 milje janë shpesh më të shpejta me biçikletë dhe ato 5 deri në 7 milje në gjatësi marrin rreth të njëjtën kohë me biçikletë si me makinë. Udhëtimet më të gjata do të marrin më shumë kohë sesa me makinë, natyrisht. Por edhe nëse kaloni 20 minuta ose gjysmë ore në këmbë, është gjithmonë më e këndshme se sa të uleni në një makinë. Dhe hej, është më mirë për ju dhe për mjedisin.

Përfitimet e pedalimit

Një trup më i mirë. Pedaloni për në punë, dhe ju nuk keni nevojë të humbisni kohë nëpër trafik. Vetëm tre orë në javë ju mund të zvogëloni rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Plus, do të humbni peshën e padëshiruar – pa pasur nevojë për dietë.

Me shume para. Kostoja mesatare vjetore e mbajtjes së automjetit: të paktën $ 3,000. Kostoja e riparimeve të biçikletave për një vit: më pak se 30 dollarë. Mundësia për të kursyer kur përdor makinë: 0

Ajri më i pastër. Numri i komuniteteve dhe qyteteve që do të jenë pjesë me Aktin e Ajrit të Pastër pritet të trefishohet brenda një dekade. Automjetet motorike janë përgjegjëse për 70 për qind të monoksidit të karbonit, 45 për qind të dioksidit të azotit dhe 34 për qind e njerëzve që prodhojnë hidrokarbure. Lëvizja me biçikletë është një mënyrë e thjeshtë për të mbrojtur mjedisin.

Si të filloni?
Zgjidhni Rrugën Tuaj
Varet se ku jetoni, mund të ndiqni korsitë e biçikletave ose mund të keni nevojë të gjeni një itinerar biçikletash që shmang rrugët e pasigurta. Dyqani lokal i biçikletave mund t’ju ndihmojë në zgjedhjen e rrugëve më të mira në destinacionin tuaj. Gjithashtu mund të ketë harta biçikletash që tregojnë rrugët miqësore me biçikleta në rajonin tuaj, kështu që mund të provoni disa rrugë të ndryshme.

Mbroni lëkurën tuaj
Të pedalosh për disa orë është e mrekullueshme për trupin dhe shpirtin tuaj, por mund të jetë pak e vështirë për lëkurën. Dielli, era dhe të gjitha mund të acarojnë lëkurën tuaj. Ja se si t’i mbani të mbrojtur.