Eco Bicycle Ecovolis Lajme Lifestyle

Foto: 200 vite biçikletë!

Written by ecovolis

Ky muaj shënoi 200 vite që kur u shpik dhe u ndertua biçikleta e parë, nga gjermania Baron Karl von Drais në 1817.

Ky muaj shënoi 200 vjet që kur u zbulua biçikleta e parë!

Të pa kënaqur me dy rrota, shumë shpejt erdhi tricikli, bicikleta me 3 rrota shpejt u bë e njohur dhe e përdorur.

Në 1860, biçikleta “boneshaker” u bë më e njohur. Ndërtuar nga një kornizë metalike dhe me pedale në rrotën e pasme, ajo ishte e lëmuar, më e lehtë për të udhëtuar se biçikletat e tjera të asaj kohe.

Pas kësaj, karroca me rrota ose peni-farthing, siç ishte e njohur, u zhvillua me një rrotë të madhe përpara dhe me rrotë të vogël prapa.

Në 1880, biçikleta u bë më praktikedhe më e sigurt, me rrota dhe madhësi të ngjashme me bicikletën e sotshme. Bicikleta u bë një mënyrë popullore e lëvizjes për burrat dhe gratë.

200 vjet më vonë kemi një zgjedhje më të madhe të biçikletave, në mënyrë që të vazhdojmë traditën 200 vjecare, të sigurt dhe krenarë.