Eco Bicycle Ecovolis Lajme Te ndryshme

Zotrat e mbeturinave në foto!

Written by ecovolis

Fabrice Monteiro udhëtoi për në vendet më të ndotura në Afrikë dhe krijoi karaktere të tmerrshme që udhëtonin të veshur me mbeturina të tmerrshme. Ata janë shpirtra, thotë ai, në një mision për t’i bërë njerëzit të ndryshojnë mënyrat e tyre të konsumit të përditshëm.

Informuar nga problemet mjedisore të Afrikës, fotografi Fabrice Monteiro ka për qëllim të nxjerri në pah çështjet ekologjike urgjente në të gjithë botën. Serija e tij “Profecia” është në shfaqje në Basel 2017 deri më 18 nëntor. Të gjitha këto fotografi japin vizionin e artistit për, Photo Basel 2017 .

Monteiro thotë: ‘Profecia është një tregim i shpresës dhe fuqizimit. Toka ka dërguar shpirtrat e saj për t’u treguar njerëzve se ata kanë fuqinë për të ndryshuar atë dëm që kanë bërë për planetin.

“Kur fillova projektin, kuptova se cilat ishin sfidat më të mëdha mjedisore të Senegalit dhe zgjodhëm nëntë tema që dukeshin më vizuale”.

Personazhet surreale veshin kostume të bëra në bashkëpunim me dizajnerin Dulcy të bazuar në Dakar, nga mbetjet e gjetura në çdo vend.

Personazhet janë bazuar në një histori të fëmijëve nga Monteiro, duke kombinuar animizmin dhe fenë tradicionale me superheronjtë.

Si njerëz, ne e dimë rëndësinë e respektimit dhe ruajtjes së natyrës. Por konsumizmi jonë i pafund na ka bërë të humbasim.

Si njerëz, ne e dimë rëndësinë e respektimit dhe ruajtjes së natyrës. Por konsumizmi jonë i pafund na ka bërë të humbasim.