Eco Bicycle

3 milion në vit kursen kush përdor biçikletën dhe lë makinën!

Written by ecovolis

Për dy vitet e fundit, unë kam qenë duke shkuar në punë me biçikletë . Udhëtimi im është një udhëtim rreth 12 kilometra përgjatë rrugëve rezidenciale me një shtrirje të bukur drejt kodrës që më çon në parkingun e shkollës ku punoj. Unë e kam bërë këtë udhëtim në cdo lloj moti , në mjegull dhe në shi. Unë kam arritur tju mbijetoj qenve endacakë dhe stigmave shoqërore në lidhje me veshjen që duket sikur ka ardhur nga një libër komik X-Men.
Kohët e fundit u përpoqa të llogarisja shpenzimet e ecjes me bicikletë për vitin e kaluar. Sa do të kisha shpenzuar në makinën time nëse do e kisha përdorur në vend të bicikletës? Sa kushtonte biçikleta? Po në lidhje me pajisjet e udhëtimit? Për fat të keq, disa nga përfitimet nuk mund të përllogariten (ju e dini: shëndeti, kënaqësia), por bëra atë që munda.
Së pari, gjatë vitit të kaluar, unë kam udhëtuar afërsisht 300 milje në muaj për nevojat e domosdoshme(nuk po llogaris xhirot për qejf), gjë që më vë në rreth 3600 milje për një vit. Unë nuk e kam shitur makinën time, por e përdorja vetëm kur më duhej të ngrinte një ngarkesë.
Blerja e biçikletës
Unë kam udhëtuar për herë të pare me një bicikletë Comp Fuji Cross që kam marrë në gjendje pothuajse të re nga dikush. Biçikleta kushton 700 dollarë, por ndryshe nga bicikletat më moderne të rrugëve, është projektuar për të trajtuar rrugët e ashpra të qytetit. Punëdhënësit e tjerë ndoshta mund të largohen me biçikleta më të vjetra që mund të blihen për aq sa përdoren 150-200 dollarë.
Realisht, ka shumë mjete të nevojshme për të bërë një biçikletë një formë të transportit praktik. Këtu është një përmbledhje e asaj që unë konsideroj të jenë të domosdoshme:
Rack i pasmë: 30 $
Qese me mbulesa të palosshme: $ 70 – Kjo qese u ngjit në raftin tim të pasmë dhe ishte mjaft e madhe për të mbajtur laptopin tim, rroba rezervë dhe celësat.
Xhaketë e erës: $ 5
Kutia e mjeteve / pompë / tuba, etj: Rreth 50 $.
Doreza: $ 15
Byzylyk me ID $ 12 – Më bën të ndihem pak më i sigurt.
Helmet: $ 20 .
Dritat e përparme dhe të pasme për në mbrëmje: 80 $
Fenders: 30 dollarë
Veshje: $ 0 – Një pale rroba të shndritshme stërvitje.
Unë mendoj që shumica e këtyre shpenzimeve do bëhen një herë. Sidoqoftë, 312 dollarë është një çmim që më mahnit.
Po në lidhje me mirëmbajtjen? Këtë vit mirëmbajtja mund të ketë qenë minimale, por një kosto më realiste të mirëmbajtjes mesatare vjetore ka të ngjarë të jetë 100 $.
Kosto shtesë dhe përfitime
Kam humbur dhjetë kilogramë (dhe nuk ndiej asnjë nevojë për të blerë një anëtarësim në palestër) në vitin e kaluar. Unë tregoj se puna ndjehet e freskët dhe energjike dhe, me lejimin e motit, marr një dozë të përditshme të ajrit të pastër dhe të diellit. Më pëlqen çiklizmi aq shumë në këtë pikë sa që unë e shmang makinën sa herë të jetë e mundur. Dy muaj më parë, unë sfidova veten të kaloj një muaj me një serbator të vetëm të gazit – dhe arrita të mbaroj muajin me serbatorin ende gjysmë plot.
Shpenzimet krahasuar me drejtimin e makinës
Në rregull, duke parashikuar në koston e biçikletës, mirëmbajtjen mesatare dhe pajisjet, unë kam dashur të shpenzoj rreth 1112 dollarë për të kaluar gjatë vitit. Nëse do të isha lirë në biçikletë, kjo shifër mund të shkurtohet pothuajse në gjysmë.
Sipas AAA, kostoja mesatare kombëtare për milje është 58.5 cent. Pra, pasi të bëja një matematikë të klasës së katërt, unë kuptoj se shpenzimet e mia të vozitjes për vitin do të ishin 2106 $. Kjo do të thotë që kam kursyer rreth 994 dollarë, madje edhe me kosto kaq të larta fillestare. Vitin tjetër, kursimet e mia duhet të jenë pak më shumë se $ 2000. Jo keq!
Dhe natyrisht, në qoftë se unë me të vërtetë dëshiroj të bëhem kursimtar, unë gjithmonë mund të vlerësoj se sa kursime të vitit të ardhshëm do të bënin për mua nëse e investova në fondin e indeksit për 20 vjet …

Mendimet përfundimtare

Ndërsa çmimet e gazit dhe normat e obezitetit vazhdojnë të rriten, unë nuk mund të shmangem por pyes veten pse shumë amerikanë nuk zgjedhin dy rrota mbi katër. Financiarisht, duket se ka shumë më shumë kuptim, dhe kur ju kuptoni se si çiklizmi mund të parandalojë fillimin e sëmundjeve vdekjeprurëse (dhe të shtrenjta për të trajtuar) kushtet shëndetësore si diabeti, duket sikur është njeri pa mend.