Eco Bicycle Ecovolis Lajme Lifestyle

10 Shqetësimet e të dashuruarve me biçikletën

Written by ecovolis

ecovolis ride style

1. Mundësia e një aksidenti.
Ne nuk duhet të alarmohemi: biçikleta nuk është e rrezikshme. Por frika është në mendjen e shumë çiklistëve. Është edhe te ata që nuk janë ende çiklistë. Në fakt, është një nga arsyet kryesore pse biçikleta nuk përdoret si mjet i zakonshëm i transportit nga një numër shumë më i madh i qytetarëve. Le të dalim dhe të pedalojmë pa frikë.

2. Ndotja.
Një shqetësim logjik: ndotja, e cila ka vrarë mijra njerëz kudo në botë, sipas një studimi të fundit nga Instituti Kombëtare e Shëndetësisë. Duke marrë një biçikletë është një nga mënyrat më të mira dhe më efektive për të luftuar atë. E megjithatë, duke bërë kështu, ne jemi të detyruar të vazhdojmë të thithim helmin e të tjerëve, që nuk janë të gatshëm të reduktojnë përdorimin abuziv të makinës.

3. Mundesia e vjedhjes.
Ka shumë çiklistë që kanë përjetuar një nga ndjenjat më të këqija që ekzistojnë: shkon në vendin ku keni lënë shoqen tuaj me dy rrota dhe ajo nuk është më. Një problem që, ne shpresojmë, një ditë do të jetë një gjë e së kaluarës.

4. Moti i keq.
Po, ne të gjithë e dimë se është e mundur të pedalosh me shi, erë dhe në të ftohtë. Dhe në vende të tjera, çiklistët, edhe pse në kushte armiqësore me klimën, kurrë nuk ndalen së pedaluari. Por shiu dhe i ftohti nuk janë të rehatshme ose të këndshme për pothuajse askënd. Për këtë arsye është e këshillueshme të largoheni nga shtëpia të përgatitur: hidhni një sy parashikimin e motit dhe në rast të motit të keq sjellni me vete rroba të përshtatshme në mënyrë që udhëtimi të mos duket më shumë si një garë ekstreme çiklizmi.

5. Mundësia e djersitjes.
Ndonjëherë është e ndërlikuar kur bëhet fjalë për të shirat, por nxehtësia ekstreme është edhe më e keqe. Shumë çiklistë kanë frikë nga djersa, veçanërisht nëse përdorin një biçikletë për të shkuar në punë: askujt nuk i pëlqen të ketë një partner me erë të keqe në zyrë. Për të shmangur këtë, dy këshilla të thjeshta: ecni me qetësi për të shmangur djersen dhe merrni me vete rroba rezervë.

6. Kujdesi mbi biçikletën.
Diçka që duhet të bëni është që ju të merrni zinxhirin dhe të ndryshoni të gjithë sistemin e transmetimit. Kjo është është një këshillë më shumë se e rekomanduar, pothuajse e detyrueshme për çiklistin, për të mirëmbajtur biçikletën tuaj. Jo vetëm që do të pedaloni më mirë por gjithashtu do të zvogëloni mundësinë e vuajtjes së një dëmtimi të kushtueshme. Kujdesi për biçikletën tuaj shërben jo vetem për sigurinë por edhe për xhepin tuaj.

7. Injoranca.
Çiklistët janë të shqetësuar për atë që gjoja është e rrezikshme për të pedaluar mbi një biçikletë, ose disa modele biçikletash janë mjaft të shtrenjta. këto janë vetëm disa nga mostrat e injorancës në të cilat bazohen mitet që rrethojnë çiklizmin urban. Kushdo që ka pedaluar minimalisht do të ketë argumente për t’i hedhur poshtë ato.

8. Politikat publike.
Ose më mirë, mungesa e tyre kur është fjala për të mbështetur me vendosmëri mobilitetin e çiklizmit. Ne kemi thënë në raste të panumërta: biçikleta është mënyra më e mirë për të udhëtuar rreth qytetit, por ka nevojë që dhe administratat të bëjnë një angazhim të qartë për mjete të tjera, më të dëmshme dhe ndotëse të ambjentit. Pa politika të qarta të orientuara drejt biçikletës, do të jetë shumë më e vështirë të mbushësh qytetin me ta.

9. Plagët.
Të gjithë jemi të ekspozuar për të vuajtur një dëmtim, qoftë duke hipur në biçikletë ose duke bërë ndonjë aktivitet tjetër. Kundër kësaj ka pak zgjidhje përtej maturisë. Kujdes!

10. Çiklistët e këqij.
Çdo herë që një biçikletë qarkullon në trotuar, bëhet terrorizues për këmbësorët. Ose në rastin kur nuk respekton asnjë sinjal trafiku. Nga praktikat e këqija të disave, bëhet gjithëperfshirja e çiklistëve. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për rëndësinë e respektimit të rregullave dhe gjithmonë të jeni një çiklist shembullor.
Le të tregojmë se biçikleta është në të gjitha nivelet.